Furuhedsskolan

Adress: Furuhedsvägen 28 B
Email: mona.sundqvist@kalix.se
Besök skolans hemsida

Furuhedsskolan invigdes höstterminen 1970 med 1000 elever från Kalix med omnejd. Skolan har idag elva nationella program och ca 540 elever från Kalix men även ett tiotal andra kommuner. Närmare 90 personer arbetar vid Furuhedsskolan.

De olika verksamheterna är lokaliserade i ett antal byggnader inom ett koncentrerat område. Lokalerna är renoverade ett par gånger. Huvudbyggnaden har delvis byggts om, senast under 2005 då biblioteket placerades mitt i byggnaden.
Lokalerna är fräscha och funktionella och så här skriver Skolverkets inspektörer i sin rapport som presenterats under 2006
“Ovanligt mycket och varierat möblemang finns att tillgå för eleverna på de allmänna ytorna i skolan. I klassrummen finns genomgående höga bänkar och stolar som är ergonomiskt anpassade för ungdomar”

Furuhedsskolan samverkar med andra utbildningsanordnare till exempel Kulturskolan (estetiska programmet), YrkesAkademin och Wesab AB (maskinförarutbildning) och Naturbruksgymnasiet. Från 2010 samverkar Furuhedsskolan med Tornedalsskolan i Haparanda om vissa program.
Skolan har även ett internationella elevutbyten.

Från och med hösten 2014 är skolan certifierad FN-skola.

Ekonomiprogrammet med inriktning
— Ekonomi
Estetiska programmet med inriktning
— Bild- och formgivning