Hjalmar Lundbohmsskolan

Adress: Linnéstigen 4
Email: njl@skola.kiruna.se
Besök skolans hemsida

Hjalmar Lundbohmsskolan ingår i Lapplands Gymnasium en samverkan mellan Kiruna, Gällivare, Jokkmokks och Pajala kommuner med Lapplands kommunalförbund som huvudman under gemensam ledning och politisk nämnd.

Trivsel, öppenhet och en bra stämning kännetecknar vår skola. Personalen är kunnig och erfaren. Andelen behöriga lärare är mycket hög och den genomsnittliga betygspoängen ligger över rikets snitt. Samarbete med arbetsliv och högskola är en viktig framgångsfaktor. Många program har ett väl utvecklat samarbete.

Hjalmar Lundbohm var gruvbolaget LKAB:s förste disponent med ett stort intresse för kultur- och utbildningsfrågor, ett arv som skolan försöker förvalta på bästa sätt.

Under Lärsidor till höger hittar du webbplatser som våra lärare har skapat och som de använder i undervisningen.

I Kiruna finns två gymnasieskolor. Den kommunala gymnasieskolan, Hjalmar Lundbohmsskolan, är störst och ingår Lapplands gymnasium som är en del av Lapplands kommunalförbund.

I Lapplands gymnasium ingår också de kommunala gymnasieskolorna i Gällivare, Jokkmokk och Pajala. Den kommunala gymnasieskolan har ett brett utbud av program. Mer information om Hjalmar Lundbohmsskolan och dess programutbud finns på skolans egna hemsida som man hittar i menyn till vänster.

Förutom den kommunala skolan finns också ett fristående gymnasium, Rymdgymnasiet, med den huvudsakliga inriktningen naturvetenskap och då främst rymden.

Gymnasieelever från andra kommuner/ Interkommunala ersättningar

Då kommunens gymnasieskola är en del av Lapplands gymnasium så har också Lapplands gymnasium hand om frågor och fakturering gällande interkommunal ersättning för elever från andra kommuner som går på gymnasiet. Om du har frågor som rör interkommunal ersättning eller antagning till gymnasieskolan i Kiruna kan du kontakta Linda Norrblom – se kontaktuppgifter till höger.

Ekonomiprogrammet
Estetiska programmet