Hornavanskolan

Här har vi kul i skolan. Våra lärare, gästföreläsare och hela skolmiljön hänger med när det gäller det senaste inom industri och teknik och vårt samarbete med den internationella bilindustrin är unik. Vi har riktig vinter med metertjock is på sjöarna, snö i drivor och kyla som ger biltestverksamheten alla de utmaningar som de vill ha. Här samlas kunskap och erfarenhet som du som elev blir en naturlig del av.

Skolmiljön är spännande och internationell. Vi har skapat ett nära samarbete som tar världen till skolan, skolan ut i världen. Våra elever har även möjlighet att praktisera hos något av de ledande märkena inom bilindustrin ute i Europa.

Alla elever får låna en bärbar dator med tillgång till Internet och nödvändig programvara för sina studier.

Trådlöst Internet finns i alla skolans lokaler.

Hornavanskolan arbetar aktivt med entreprenörskap och internationellt utbyte.

Vi samarbetar med ett stort antal företag både i Sverige och Europa.

För dig som är elev på skolan så finns möjlighet att boka garage en kväll i veckan.

Alla elever kan söka stipendium på ett utbildningspaket för körkort B.

Varje år nomineras elever till olika stipendier. De som finns är Lions stipendium för goda studieresultat, Hornavanskolans polarpris och BYNs stipendium till maskinförarelever.

Teknikprogrammet - BilSystemTeknik
Fordons- och transportprogrammet - Fordonstestteknik