Kalix Naturbruksgymnasium

Adress: Anderstjärnsvägen 3
Tel: 0923-65000
Email: kontakt.kalix@edu.nll
Besök skolans hemsida

Du funderar på att gå skola i Kalix. Det tycker vi låter som en bra idé!

Kalix Naturbruksgymnasium är en internatskola där du bor och studerar tillsammans med cirka 100 andra elever. Om du bor på vårt internat kan vi ordna helpension. Kalix är ingen storstad utan en trygg liten kommun med närmare 17 000 invånare. I centrala stan bor ungefär 8 000 människor.

Om du gillar skogen och naturen vet vi att du kommer att trivas.

Skolan har just nu sex skotare och tre skördare av den senaste tekniken en skördarsimulator och två skotarsimulatorer. Sågen är en komplett sågverksanläggning med två sågbänkar, datorstyrd torkanläggning och en exportlisthyvel. Det enda av sitt slag i Sverige i skolmiljö.

Värmecentral med fastbränslepanna som värmer skolan med spillprodukter, spån och flis, från sågverket. Vi satsar på kvalitet när det gäller vår utrustning.

Under årskurs tre gör du 4 – 6 veckors praktik. Skolan har internationella kontakter, så varför inte åka till Tyskland, Skottland eller Kanada på praktik.

Känns det som om naturbruksgymnasiet vore något för dig? Från alla våra inriktningar har du stora möjligheter att starta eget som inom skog, skogsvård, entreprenad, jaktguidning eller varför inte ett eget litet sågverk.

Välkommen till Kalix!

Våra inriktningar

Naturbruksprogrammet med inrikting
— Skog/Jakt
— Skogsvårdare
— Skogsmaskinförare
— Träindustri / Lastmaskiner