Rymdgymnasiet

Välkommen till Rymdgymnasiet!
Nu kan Du börja på Sveriges nordligaste och högst belägna gymnasieskola med två rymdprogram, Rymdvetenskapsprogrammet och Rymdteknikprogrammet. Programmen bygger på NA- resp TE-behörighet. Kursplaner profilerar vi med hjälp av rymdverksamheten i Kiruna. Rymdgymnasiet är en massmedialt välkänd friskola. Vi är en liten skola med duktiga pedagoger. Hos oss blir Du inte en i mängden.

Vilka program kan Du välja?

RymdVetenskapsprogrammet, RV, bygger på statliga NA-programmet med rymdtekniska profilkurser bl a i astrobiologi, astronautkunskap och astronomi.
RymdTeknikprogrammet, RT, bygger på statliga TE-programmet med rymdtekniska profilkurser bl a i robotics, datorteknik och elektronik.

Vilken behörighet får Du?
Rymdventenskapsprogrammet ger Dig NA-kompetens för högskola och universitet. Rymdteknikprogrammet ger Dig TE-kompetens, som kan komplettera till NA-kompetens när möjligt på skolan. Båda programmen ger dig en unik inblick i rymdindustrin i Sverige, Europa och världen. Du får en bra grund till fortsatta studier inom naturvetenskapliga och tekniska högskola- och universitetsstudier, inte minst inom rymdområden!

Rymdteknikprogrammet RT
— Teknikvetenskap - Rymdteknik